La Perdida
La Perdida er spansk for tabt eller vildfaren, et navn lokale bønder benyttede om ejeren Ignacio (Nacho) Gonzalez’ marker, som i deres optik var alt for vildtvoksende og ude af kontrol. Nacho er oprindeligt biolog af uddannelse og en enmandshær med ekstremt stærke og progressive holdninger til, hvordan vindyrkning skal finde sted, hvis vi samtidig skal passe på naturen.
Hans karriere som vinmager begyndte da hans bedstemor overdrog ham en mere eller mindre forladt vinmark i Valdeorras regionen i Galicien. Derfra blev det Nachos mission at genetablere flere forladte vinmarker og levere et reelt alternativ til den industrielle vinfremstilling, der desværre opsluger mere og mere land i Galicien. Landskabet er dramatisk Rustikt og bjergrigt, koldt om vinteren, ekstremt varmt om sommeren og generelt bare vådt og tåget hele tiden, hvilket ikke ligefrem er optimale betingelser, når man insisterer på at arbejde helt uden brug af kemi i marken.
I kælderen er Nacho lige så kompromisløs som i marken. Vin laves af druer og ikke andet! Det vil sige spontangæring, nul klaring og filtrering og nul tilsat svovl. Han arbejder både med gamle fade og rustfri ståltanke, men er særligt glad for Tinajas, den særlige spanske udgave af en amfora, som han får specialfremstillet af en Tinaja-producent på femte generation i La Mancha. La Perdidas vine er dybe, komplekse og med en enorm nerve, men aldrig tunge og alkoholiske. Lethed, syre og elegance er nøgleord for alt, hvad Nacho laver.