Ormiale

Bordeaux

Fabrice Domercq og den britiske designer Jasper Morrison er gamle venner, og da Fabrices mor købte et hus, hvor der fulgte nogle vinmarker med, sagde Jasper sagde ja til at hjælpe til med at lave noget vin. I 2007 kunne Ormiale, som ligger i Entre-deux-Mers-regionen i Bordeaux, derfor se dagens lys.

Ormiales parceller er Demeter-certificerede (vinene er dog ikke) og huser Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Petit Verdot, som man får et meget lavt årligt udbytte ud af. Druerne håndhøstes, ligesom de afstilkes i hånden og gærer uden tilsat svovl og kun med hjælp af naturligt forekommende gær. Vinifikationen tager fire til fem uger afhængigt af årgangen. Vinen ældes i egetræsfade på 225, 500 og 600 liter og i tank af rustfrit stål i omkring 18 måneder. Der hverken klares eller filtreres, ligesom svovl kun tilsættes, hvis det er absolut nødvendigt inden flaskning.

Ormiales vine er friske og elegante. Det lave udbytte, de afstilkede druer og det fantastisk terroir gør dog samtidig, at vi har at gøre med intense vine med stor dybde, som godt kunne vise vejen for fremtidens Merlot-baserede Bordeauxer.

Produkter fra Ormiale