Maison des Saules

Jura

Lige siden vi første gang smagte vinene fra Maison des Saules, var vi ikke i tvivl om, at det er et hus med et kæmpe potentiale. Nok er Marc Lacroix og Anne Cécile Daubigney ganske nye som vinmagere, men deres ambitioner, dedikation og ihærdighed er ikke til at tage fejl af. Vi føler os derfor privilegerede over at have fået muligheden for at kunne følge det åbenlyse talent folde sig ud over de næste mange år.

Marc og Anne Cécile har en fortid som sommelierer i især Paris og har desuden arbejdet for både Thomas Pico i Chablis og hos Francois Rousset-Martin i Jura, hvor de begge kommer fra. Men de var opsatte på at begynde at fremstille deres egen vin og erhvervede sig derfor fire hektar, som fordeler sig på marker med gamle stokke i Villeneuve-sous-Pymont, Savagna samt i L’Étoile. Parret er af den klare opfattelse, at vin først og fremmest laves i marken, og de bruger derfor oceaner af tid på at passe og pleje jorden og vinstokkene med den største omhu og sans for detaljen.

Kælderen ligger i landsbyen Perrigny, mens der også hører en lille kælder i Chille til Maison des Saules, hvor deres Savagnin i ro og mag kan lagre i 36 måneder. Vinene både gærer og lagrer i gamle egetræsfade og vinificeres med minimal indblanding. Det er upåklageligt håndværk med udgangspunkt i den største respekt for druerne og området, og det er fri og usminket vin, der ærligt talt smager rasende godt.

Produkter fra Maison des Saules