Romuald Valot

Beaujolais

Romuald Valot har i mange år arbejdet for sin far i Bourgogne. Men hans tilflugtssted i Beaujolais endte med at blive permanent, for det var her, at han i højere grad kunne finde tid til at værdsætte de vigtigste ting i livet. Og selvom han er skolet af sin far i Hautes Côtes de Nuits, forsøger han ikke at lave Bourgogne – han laver Beaujolais.

Romuald forsøger både at genskabe den frie og vilde natur i vinmarken som i flasken, og han vil hellere have en smuk parcel klassificeret som Vin de France end at vinificere en Cru-vin uden sjæl. Han bruger ingen kemiske sprøjtemidler i marken, men tyer i stedet til hårdt manuelt arbejde. Det handler om kendskab til og respekt for naturen, og Romuald ser først og fremmest sig selv som landmand, hvis vigtigste rolle er at producere de sundest mulige druer for at gøre vinen så god som mulig.

Arbejdet i kælderen er også helt nede på jorden (eller under rent faktisk) og bygger på generationers observation og overleveret viden. I dag fortsætter Romuald Valot den observation og ser hver årgang som et nyt eventyr og en ny oplevelse. I kombination med fremragende terroir er resultatet rent ud sagt kæmpestor vin. Det er ekstremt lyst og raffineret, men samtidig komplekst og med masser af lagringspotentiale.

Produkter fra Romuald Valot