Domaine de La Patelle

Jura

Efter at have fremstillet vintønder i en periode på 12 år besluttede Pascal Thereau i 2018, at han ville tættere på selve vinfremstillingen. Han begyndte derfor på vinskole i Beaune samtidig med, at han tog arbejde for Stéphane Tissot i Arbois. I 2021 fik Pascal fat i sin første hektar, og Domaine de la Patelle kunne således se dagens lys.

I dag hører der seks hektar til domainet i Arbois, der inkluderer alle de kendte Jura-sorter: Chardonnay og Savagnin fra kalkstensjord og mergel samt Trousseau, Pinot Noir og Poulsard fra ler og kalkstensjord, der alle dyrkes økologisk. I kælderen arbejder Pascal med så lidt indblanding som muligt inklusiv spontangæring. Både gæring og lagring foregår i samme beholder, som varierer fra vin til vin – det vil sige egetræsfad, amfora eller en diamantformet beholder.

De røde er forholdsvist mørke i udtrykket, men samtidig med saftigheden intakt og med den velkendte Jura-reduktion, mens de hvide er syredrevne, præcise og i det hele taget virkeligt godt håndværk. Alt i alt fornægter det sig ikke, hvor Pascal Thereau har stået i lære.

Produkter fra Domaine de La Patelle