Gérard Schueller

Alsace

Domaine Gérard Schueller ligger på bakkerne i Husseren-les-Châteux i Alsace for foden af en række gamle ruiner. Her regerer Bruno Schueller, der har lavet vin siden 1982 og er alt andet end mainstream. Han laver omkring 40 forskellige cuvéer med hvert sit særpræg, og omkring 25 af dem frigives hvert år.

Grand Cru-markerne ligger mellem Eguisheim og Husseren-les-Chateaux. Men måske ligger de mest interessante marker i Bildstœcklé, der med sin kalkholdige jord er blandt de mest eftertragtede i Alsace. Vitifikationsmetoderne bunder i biodynamiske idéer, men Bruno Schuellers tankegang er helt sin egen.

Resultatet er gyldne og aromatiske vine med stor kompleksitet, mineralitet og personlighed. Domaine Gérard Schueller er det mest ekstreme Alsace, der findes, som byder på noget helt andet, end hvad man ellers finder på de kanter. Vinene skal nogle gange ligge i år, før de kan drikkes, men når de er klar og finder deres balance, er det noget af det mest magiske, der findes.

Bruno Schueller er også en del af domainet Lucie Colombain, som han driver i samarbejde med naboerne fra familien Colombain.

Produkter fra Gérard Schueller