Konni & Evi

Saale-Unstrut

Konrad (Konni) Buddrus & Evi Wehner laver vin i kommunen Laucha i Saale-Unstrut øst for Leipzig med det logiske navn Konni & Evi. Vi er i det nordligste beliggende vinområde i Tyskland og langt østpå i forhold til de mere berømte vinområder omkring Mosel. Evi er skolelærer, og Konni arbejder fuld tid for en større kommerciel vinproducent, så alt arbejde med deres egne marker laves i fritiden. Den første mark, som de købte i 2016, fandt Konni til salg på eBay, for at det ikke skal være løgn. I dag har de omkring tre hektar, fortrinsvis plantet på stejle terrasser og alle beplantet med gamle stokke, hvor nogen af dem er dateret helt tilbage til 1912.

Markarbejdet følger biodynamiske principper og er ekstremt tidskrævende, da mekanisering ikke ses som en mulighed. I kælderen er kompromisløsheden også tydelig: Druerne presses i en manuel kurvepresse, og der anvendes aldrig pumper, da vinen kun flyttes ved hjælp af tyngdekraft. Samtidig spontangærer alle vine, ligesom klaring og filtrering er no-go, og svovl anvendes kun i meget små mængder, hvis det overhovedet anses for nødvendigt.

Konni & Evis vine er noget af det mest atypiske tyske vin, vi har smagt. Det er utroligt levende, syredrevet og elegant og på samme tid dybt seriøst og med enorm stor koncentration. Det er let at drikke hurtigt, men tålmodighed bliver belønnet. Det er vin, der på trods af minimal til slet ingen svovltilsætning udvikler sig positivt over flere dage og ofte først viser sit fulde potentiale på tredjedagen, hvor det står helt åbent, skarpt og tindrende rent.

Produkter fra Konni & Evi