Paolo Vodopivec

Friuli

Paolo Vodopivec er uden tvivl en af de mest seriøse og kompromisløse vinbønder, vi nogensinde har mødt. Han fremstiller macererede hvidvine på druetypen Vitovska fra sine marker i Carso mellem Slovenien og Trieste-bugten. Det er vine fremstillet med stor tålmodighed og opmærksomhed både i markerne og i kælderen, og de udviser altid en enorm koncentration, kompleksitet og præcision.

Markerne dyrkes forbilledligt, men Paolo interesserer sig ikke for certificeringer, da han alligevel stiller højere krav til sit eget markarbejde end diverse bemyndigede organer. Vinene mærket ”Origine” macererer tre uger i træfade, hvorefter de lagres to til tre år på store slovenske egefade. Vinene mærket ”Vitovska” og ”Solo” macererer i 12 måneder i nedgravede Georgianske amforaer, hvorefter de ligeledes lagres to til tre år på store slovenske egefade.

Paolo arbejder helt uden tilsætning af svovl, som han finder aldeles unødvendigt, når man arbejder omhyggeligt og tålmodigt i kælderen. Hans vine er et studie i subtil elegance, dyb aromatisk kompleksitet og en enorm drikkevenlighed på trods af høj koncentration. Det er vine, der kræver din fulde opmærksomhed, og som uden problemer vil udvikle sig over de næste 20+ år.

Produkter fra Paolo Vodopivec