Domaine La Côtelette

Bourgogne

Domaine La Côtelette blev grundlagt i 2018 af Benoît Kilian, jazztrommeslager og forhenværende fodboldspiller på højt niveau, der faldt i vintønden, efter at han opdagede naturlig vin.

Vi er i Trugny 20 km øst for Beaune og grænsende op til Saône-floden. Området er en del af Bourgogne, men der er stort set ingen vinmarker tilbage den dag i dag andet end Benoîts 2,5 hektar omgivet af skov og med de ældste stokke dateret tilbage til 1919. Benoît overtog markerne i 2018 fra Guy Bussière, der havde dyrket markerne uden kemi i en menneskealder. Guy havde ønsket at sælge i flere år, og markerne trængte i den grad til en kærlig hånd. Men Benoît kastede sig ind i projektet med al sin energi, og med kyndig vejledning fra ligesindede vinbønder og nære venner som Marc Soyard og Romuald Valot.

Opskriften har været klar fra begyndelsen: Markerne dyrkes efter biodynamiske principper og i kælderen, som Benoît selv har bygget fra bunden af bionedbrydelige materialer, tilsættes ingenting. Ekstraktionen på de røde er skånsom, nærmere en infusion, og der anvendes kun brugte fade.

Vi besøgte Benoît første gang i sommeren 2021 og var helt blæst bagover af hans vine, der vitterlig sitrer af energi og vælter ud af glasset. Det er uprætentiøst og ligetil, men alligevel med en dyb seriøsitet og nerve. Hans Pinot Noir fra fad gav os mindelser om vores første besøg hos Yann Durieux for efterhånden mange år siden og var muligvis en af de bedste fadprøver, vi smagte i hele 2021.

Benoît er den beskedne type, der ikke gør noget stort væsen af sin egen person, men lader vinene tale for sig selv. Han er hårdtarbejdende og fast i troen på sit projekt, men først og fremmest er han nysgerrig og utrolig behagelig at være i selskab med. Alt i alt opskriften på en vinbonde med en lysende fremtid foran sig, og som vi ser overordentlig meget frem til at følge i de kommende år.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.