François Rousset-Martin

Jura

François Rousset-Martin lever en diskret tilværelse i Nevy-sur-Seille, hvor han siden 2007 har frembragt vine af uhørt høj kvalitet fra familiens marker i Château-Chalon og Côtes du Jura. Selvom François er uddannet både som mikrobiolog og ønolog, er hans arbejde først og fremmest præget af intuition, en stor portion tålmodighed og en enorm respekt for det terroir, han er forvalter af. François er mest af alt optaget af at udbrede kendskabet til historien, traditionen og terroiret i Château-Chalon og de omkringliggende appellationer.

Men hvor de fleste producenter i dette område holder sig til den traditionelle stil af oxidative vine lavet på Savagnin, udforsker François Rousset-Martin dette terroir ved at fremstille en bred vifte af både oxidative og non-oxidative vine på Chardonnay og Savagnin. De røde er saftige men samtidig dybe og komplekse og en perfekt sammensmeltning af det traditionsrige og det nye Jura.

Markerne dyrkes forbilledligt og kælderarbejdet er præget af en generel skepsis over for enhver form for moderne materiel eller ønologiske fiksfakserier. Kulturgær, klaring, filtrering og tilsætning af svovl undgås, og resultatet af François bestræbelser er en imponerende række af vine med en uhyre præcision og friskhed, der illustrerer hvilket kæmpe potentiale Château-Chalon besidder og ikke blot for de oxidative vine.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.