Edoardo Sacchetto

Veneto

Edoardo Sacchetto tror på at lade sig inspirere af mennesker og idéer på tværs af lande og kulturer. Det spænder fra hinduistisk filosofi til biodynamikken, ligesom han også har været forbi Wales for at studere alternative teknologier. Med andre ord griber Edoardo tilværelsen såvel som vinfremstillingen an med et åbent sind, mens han på en og samme gang tager stilling.

I 2016 besluttede Edoardo Sacchetto sig for at blive vinbonde i Veneto. Han lejede nogle højtliggende marker i Colli Euganei og beplantede de første vinranker med hjælp fra sin far. Mens han ventede på, at planterne skulle vokse sig store, arbejdede han i en bistro i Padua, hvor ejeren introducerede ham for både naturvin og en række producenter. Edoardo endte derigennem med at tage arbejde hos både Domaine des Miquettes og Domaine Rietsch, hvor han sugede viden til sig om naturlig vinfremstilling. 2020 blev den første årgang, som han selv har frigivet.

Edoardos marker på to hektar ligger placeret i 200 meters højde, og jorden er en blanding af ler, kalk og mineralholdige vulkansk sten. Her står der unge stokke med Garganega, Merlot, Moscato Giallo, Pinot Noir og Chardonnay, som høstes ved håndkraft fra tidlig september og en måned frem

I kælderen gærer vinen spontant med naturgær, ligesom tilsatte kemikalier selvfølgelig er bandlyst. Edoardo gør brug af forskellige fremgangsmåder, hvad enten det er direkte pres, maceration, afstilkede eller hele klaser afhængigt af hvilken type vin, han ønsker at opnå – altid med udgangspunkt i druen og dets terroir. Alt sammen bliver guidet af månens bane om jorden og biodynamiske principper. Edoardo Sacchetto laver intense, fyldige og koncentrerede vine, der på en og samme tid byder på både friskhed og saftighed.

Produkter fra Edoardo Sacchetto