Jean-Pierre Robinot
Navnet Jean-Pierre Robinot vækker om nogen genklang inden for naturlig vin i Frankrig. I en ung alder forelskede Jean-Pierre sig i vin og endte med at flytte til Paris, hvor han mødte en række af pionérerne inden for fremstilling af vin uden brug af tilsætningsstoffer. Han åbnede som et resultat en af de første naturvinsbarer i Frankrig med navnet l’Ange Vin, ligesom han var med til at stifte vinmagasinet “Le Rouge et le Blanc” i 1983.
I 2000 blev vinbaren dog solgt, da Jean-Pierre besluttede sig for at vende tilbage til sin hjemby Chahaignes for selv at give sig i kast med at fremstille vin under navnet Domaine de l’Ange Vin (står der l’Opéra des Vins på etiketten er vinen lavet af købte druer). Det har han så gjort lige siden og er endt med at blive en absolut referenceproducent i Loire. Sammen med sin kone, Noella, ejer han små stykker land, der spreder sig over Jasnières og Coteaux-du-Loir, hvor Chenin, Gamay og Pineau d’Aunis står plantet. Jean-Pierre Robinot arbejder økologisk eller biodynamisk i marken, men er som så mange andre vinbønder ikke certificeret.
Parcellerne høstes i hånden og vinificeres i de ældgamle fugtige og mørke kalkstenslabyrinter, der er gravet ind i undergrunden. Der fjernes eller tilsættes intet i den tålmodige proces inden flaskning, og vinene er komplet usminkede, men sitrende med energi som et produkt af de meget langsomme gæringer sur lie (sammen med bundfaldet/bærmen). Jean-Pierre Robinot er en sand mester i élevage og giver vinen så lang tid, som det kræves for finde sin rette balance og stabilitet – nogle op til fem eller endda ti år. Resultatet er læskende vine, som ofte er dybt komplekse på samme tid.