Aurélien Lefort

Auvergne

Aurélien Leforts spirende interesse for vin førte ham væk fra Paris og forbi biodynamikeren Michel Auger i Loire samt Patrick Bouju i Auvergne, hvor han flyttede til i 2011, nærmere bestemt til landsbyen Madriat.

Til at starte med gik Aurélien Lefort i gang med at genoprette vilde marker, som enten var blevet forladt eller forurenede. Det er i dag blevet til tre hektar sunde parceller, der hver især giver et meget lavt udbytte. Jorden her er ganske anderledes end hos vinmagerne længere mod nord. Undergrunden er mindre vulkansk og ligger begravet af forskellige slags ler samt kvarts og granit. Vinmarkerne er beplantet med en lang række sorter, hvoraf nogle er omkring 120 år gamle. Her står der blandt andet Pinot Noir, Gamay d’Auvergne og Chardonnay, som hver især modnes i sit eget tempo og høstes derefter.

Aurélien Lefort har vendt en del af arbejdet i kælderen på hovedet og lader de hele klaser macerere længere, end vinen får lov at ældes. Han lykkes med dette uden unødig meget ekstraktion ved at presse mosten direkte over i små tanke. Det påvirker vinen på en måde, der ikke er ulig macération carbonique men uden tilføjelsen af CO2. Alt sammen sker uden tilsætning af svovl på noget tidspunkt. Aurélien er i øvrigt oprindeligt tegner og illustrator, hvorfor han selvfølgelig er ophavsmand til vinenes etiketter.

I kælderen under huset fylder Aurélien ganske få fade afhængigt af høsten, som nogle år kan være slemt plaget af hagl og frost. Når man tager de begrænsede mængder af Aurélien Leforts vine i betragtning sammen med deres utrolige renhed, dybde og intensitet, skal man prise sig lykkelig for at få fat i en flaske, når man har chancen.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.