Vin Noé

Bourgogne

Bag navnet Vin Noé står amerikaneren Jonathan Purcell, der i 2012 pakkede sine ting, flyttede til Frankrig og begyndte en uddannelse som vinmager i Beaune. Han arbejdede en årrække for den ikoniske Bourgogne-producent Philippe Pacalet, inden han i 2016 etablerede Vin Noé og slog sig ned i en gammel kælder i Auxey-Duresses, hvor han deler faciliteter med Domaine Dandelion og Chris Santini (Santini Collective).

De første år har produktionen været baseret på købte druer, primært fra Macôn og Beaujolais, men i begyndelsen af 2020 fik Jon en enestående mulighed for at overtage en række lejemål af ganske enestående og yderst velplejede marker i Puligny-Montrachet og Saint Aubin, da vinbonden Jean-Jaques Morel besluttede sig for at stoppe med at lave vin i Bourgogne.

I kælderen er Jon meget low-tech og hands-off, men intet er alligevel overladt til tilfældighederne. Hans vine er piv-rene og virkelig vellavede. Spontangæring, nul klaring og filtrering, nul nyt fad, ingen brug af pumpe, forholdsvis lange macerationer med hele klaser i store cementtanke og nul tilsat svovl. Vinene er ofte ret tætte i strukturen, men alligevel utrolig elegante og læskende. De har noget klassisk og seriøst over sig, men alligevel fornemmes de meget frie og umanipulerede.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.