Heliocentric Wines

Rhône

Heliocentric Wines blev grundlagt i 2019 af briten James Dunstan, der efter mere end 20 år som vinagent og importør med base i Tokyo, har bosat sig i Ventoux, hvor familien altid holdt sommerferie i hans barndom.

Heliocentric Wines er en rendyrket négociantvirksomhed: James ejer hverken marker eller vinkælder, og har heller ikke planer om det. Hans fordel er, at han kender Rhône, Provence og Languedoc som sin egen bukselomme, han har mangeårige og dybe relationer til et utal af producenter og har derved også indgående kendskab til de enkelte producenters mark- og kælderarbejde.

James helt store styrke er at udpege vine i bøndernes kælder, der skiller sig ud fra mængden, ikke ved deres prestigefyldte appellation, men ved at besidde et terroirpræg, samt en elegance og friskhed, der langt overstiger, hvad man ellers ville forvente for området. Vine, der normalt ville være endt som krydderi i de store négocianthuses kæmpemæssige cuvéer, men i kraft af James’ projekt får et selvstændigt liv på flaske og er med til at øge diversiteten i et område alt for ofte præget af en meget ensartet stil.

Projektet er sympatisk og de første vine fra Heliocentric Wines har på overbevisende manér bekræftet os i, at han har talent for at opspore vine, der leverer langt mere, end hvad man almindeligvis kan forvente i det prisleje.

Produkter fra Heliocentric Wines