Lucie Colombain

Alsace

Eric Colombain og Bruno Schueller står bag domainet Lucie Colombain, og da vi fik mulighed for at arbejde med et projekt, som Bruno er en del af, var vi selvfølgelig lutter ører. Med Domaine Gérard Schueller står han nemlig i spidsen for et af de mest ekstreme Alsace-huse, der findes, hvor han frembringer enormt komplekse og personlige vine.

Historien bag Lucie Colombain starter dog i 1927, da en pige ved samme navn kom til verden i Husseren Les Châteaux, hvor også Schueller-familien hører til. Fra en helt tidlig alder arbejdede hun i markerne sammen med sin far, inden hun endte med at lave sin egen vin, som hun mest solgte lokalt. Gérard Schueller var et naturligt samlingspunkt i byen dels i kraft af sin position som formand for områdets vinbønder og dels i kraft af sine helt igennem autentiske og unikke vine, som Lucie var stor fan af. Desværre døde Lucie i 1991 og i et par årtier blev druerne i stedet solgt fra til et kooperativ. I 2018 besluttede Eric Colombain og hans to brødre (der alle er nevøer til Lucie) dog at genoplive familiens vinproduktion. Sammen med Bruno Schueller oprettede de derfor virksomheden Lucie Colombain som en hyldest til Lucie, for at styrke båndet mellem de to familier og for at lave vin tro mod deres fælles overbevisninger.

Det kommer måske ikke som en overraskelse, at Colombain-familiens marker ligger tæt på Schueller-familiens marker og i nogle tilfælde lige ved siden af. Den kalkholdige jord, hvor der står stokke med Chardonnay, Pinot Blanc, Riesling, Gewürztraminer og Pinot Noir, er da også noget af det mest eftertragtede i området.

Alle Lucie Colombains vine fremstilles af Eric Colombain i Bruno Schuellers kælder i samarbejde med Bruno selv. Vinifikationen foregår i gamle egetræsfade, og vinene fremstilles af druemost og intet andet. I det lys giver det sig selv, at alle typer tilsætninger samt klaring og filtrering er bandlyst, og resultatet er vin i den helt frie og umanipulerede stil fra det kølige Alsace.

Produkter fra Lucie Colombain