Cascina Lieto

Piemonte

Cascina Lieto blev etableret i 2018 af japanerne Rie og Hiroto Sasaki, som holder til i bakkerne i Castiglione Tinella mellem Asti og Langhe. Hiroto har en lang historie i vinbranchen og har boet i Italien siden 1997 – først i Rom indtil 2016 og siden i Piemonte.

Parret har købt en gammel vingård, hvor markerne hovedsageligt er beplantet med Moscato. Hele produktionen er mikroskopisk og i Rie, og Hirotos første årgang 2018 blev der blot produceret 600 flasker i alt. Udover sine egne marker, som ikke udgør mere end cirka en enkelt hektar, har de lejet nogle få vinmarker i Madonna di Como lidt syd for Castiglione Tinella, hvor de dyrker Freisa, Barbera, Nebbiolo og Cortese. Drømmen er at producere op til 10.000 flasker, men det vil tage tid og mere plads i kælderen, inden de er nået så langt.

Alle vine lagrer minimum to år på flaske, før de bliver frigivet, og Hiroto bestræber sig på at høste perfekt modne druer, der samtidig er knivskarp på syren. Cascina Lieto laver piemontesisk vin, som man ikke finder det andre steder i området. Det er bundseriøst med dyb aromatisk kompleksitet, men besidder stadig en enorm drikkevenlighed på trods af sin høje koncentration.

Produkter fra Cascina Lieto