La Contrada di Sorano

Piemonte

Parret Paolo og Cristina Baudana står bag den lille juvel La Contrada di Sorano i Serralunga, der er navngivet efter landsbyen, som domainet hører til. Mens Cristina før har fremstillet oste som Grana Padano og Gorgonzola, har Paolo i en årrække arbejdet for sin far på gården, som dengang solgte alle druer videre til andre huse. Paolo drømte dog om at lave sin egen vin fra familiens fremragende Cru-marker, og efter overtagelsen af gården i 2013, kunne parret i 2015 frigive familiens første årgang Barolo.

De fleste af vingårdens 2,5 hektar vinmarker hører til i Serralunga d’Alba beplantet med Barbera, Dolcetto, Favorita og Nebbiolo, hvoraf nogle stammer tilbage fra 1970’erne. Klimaet er forholdsvist tempereret og mildt, men de mange bakker og dale i forskellige højdemeter skaber en lang række divergerende mikroklimaer.

I den meget beskedne kælder, hvor der frembringes 8-9.000 flasker om året, arbejder Paolo & Cristina fokuseret og omhyggeligt, mens de læner sig op ad traditionerne. Deres Barolo gennemgår lange macerationer på 40-50 dage afhængigt af årgangen og lagrer efterfølgende i 500-liters træfade i over to år. La Contrada di Soranos klassiske stil fornægter sig ikke, men vinenes saftighed er samtidig et gennemgående tema.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.