Patrick Piuze

Bourgogne

Patrick Piuze har på under et årti skabt sig et solidt renommé som en dybt seriøs Chablis-producent og møder i dag stor respekt fra sine kolleger i området, på trods af at han ikke er fra en vinfamilie, og end ikke er franskmand. Patrick Piuze er født i 1973 i Quebec, men efter et møde med Marc Chapoutier som 18-årig, besluttede han sig for at forlade Canada for at gå vinvejen. Han har bl.a. arbejdet for Olivier Leflaive, Jean-Marc Brocard og Jean-Marie Guffens indtil han i 2008 besluttede sig for at grundlægge sit eget négociant-firma.

Patrick kan sit kram og er besat af at lave terroirdrevne vine, men hans største kvalitet er i virkeligheden hans væsen: Han er simpelthen en fornøjelse at være i selskab med, hvilket ikke er helt ubetydeligt, når man som négociant er dybt afhængig af gode relationer med bønderne i området. På trods af at han ikke ejer en eneste mark, formår han at producere seks forskellige Grand Cru’er og mere end ti forskellige Premier Cru’er, foruden seks forskellige village-vine, der hver især fremhæver terroiret fra en bestemt kommune.

Patrick Piuzes village-vine gennemgår hele vinifikationen og lagringen på tank, mens det for hans Premier Cru og Grand Cru foregår på brugte 228 liters fûts. Der tilsættes aldrig kulturgær og arbejdes ikke med temperaturstyring, alle vine gennemgår naturligt den malolaktiske gæring, og samtlige vine fra village til Grand Cru niveau er flasket inden næste års høst. Det er stilsikker, præcis og ren Chablis.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.