La Grange 476

Jura

La Grange 476 ligger en halv time uden for Arbois gennem de bølgende grønne bakker med græssende køer ved den smukke landsby Menétru-le-Vignoble. Dimitri Vetois kommer oprindeligt fra Loire og har siden 2009 arbejdet rundt omkring i blandt andet Sancerre, Bourgogne og Limoux samt studeret Vitikultur i Beaune. Men det var et møde med Mark Angeli i 2015, der inspirerede ham til at etablere sit eget domaine. Marion Valverde kommer oprindeligt fra Auvergne og arbejdede tidligere som sygeplejerske, men i 2020 begyndte tingene dog at gå i en helt anden retning. Her tog hun nemlig et kursus i dyrkning af jorden ved brug af heste, som gjorde, at parret endte med at købe hesten Solferino.

La Grange 476 ligger i bakkerne med udsigt til Bourgogne mod vest, men selvom Bourgogne er så tæt på, ligger Menétru-le-Vignoble i appellationen Château-Chalon i Jura. Her står vinrankerne med Poulsard, Pinot Noir, Chardonnay og Savagnin på godt fire hektar marker, der ifølge Dimitri & Marion “sandsynligvis er det bedste terroir i verden.” Her arbejder de med en enorm samvittighed og sensitivitet og pløjer naturligvis markerne med hjælp fra Solferino.

I kælderen står den på minimal intervention, masser af tålmodighed, ingen klaring eller filtrering og nul tilsat svovl. Vinene ældes i demi-muids på 500 liter eller fade på 228 liter. Vinene udtrykker på hver sin vis den magi, der gør terroiret i Château-Chalon så specielt med grå mergel dækket af ler og småsten. Markernes placering varierer i alt fra øst, vest og syd, og vinene er helt igennem rene, mineralske, saltholdige og koncentrerede og ikke mindst sprængfyldt med energi.

Produkter fra La Grange 476