La Grange 476

Jura

La Grange 476 ligger en halv time uden for Arbois gennem de bølgende grønne bakker med græssende køer ved den smukke landsby Menétru-le-Vignoble. Dimitri kommer oprindeligt fra Loire og har siden 2009 arbejdet rundt omkring i blandt andet Sancerre, Bourgogne og Limoux samt studeret Vitikultur i Beaune. Men det var et møde med Mark Angeli i 2015, der inspirerede ham til at etablere sit eget domaine. Marion kommer oprindeligt fra Auvergne og arbejdede tidligere som sygeplejerske, men i 2020 begyndte tingene dog at gå i en helt anden retning. Her tog hun nemlig et kursus i dyrkning af jorden ved brug af heste, som gjorde, at parret endte med at købe hesten Solferino.

La Grange 476 ligger i bakkerne med udsigt til Bourgogne mod vest, men selvom Bourgogne er så tæt på, ligger Menétru-le-Vignoble i appellationen Château-Chalon i Jura. Her står vinrankerne med Poulsard, Pinot Noir, Chardonnay og Savagnin på godt fire hektar marker, der ifølge Dimitri & Marion “sandsynligvis er det bedste terroir i verden.” Her arbejder de med en enorm samvittighed og sensitivitet og pløjer naturligvis markerne med hjælp fra Solferino.

I kælderen står den på minimal intervention, masser af tålmodighed, ingen kulturgær, klaring eller filtrering og nul tilsat svovl. Vinene ældes i demi-muids på 500 liter eller fade på 228 liter. Vinene udtrykker på hver sin vis den magi, der gør terroiret i Château-Chalon så specielt med grå mergel dækket af ler og småsten. Markernes placering varierer i alt fra øst, vest og syd, hvilket resulterer i vine, der er helt rene og fuldstændig tro mod terroiret. Det vil sige enormt balancerede vine med mineralitet og saltholdighed, der er sprængfyldt med energi.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.