Frédéric Cossard

Bourgogne

Frédéric Cossard er ikke blot en ekstremt underholdende vinbonde med en kæmpe personlighed. Hans talent som vinmager er ligeledes ubestrideligt, og hans perfektionisme er nærmest manisk, når han år efter år fremstiller top-Bourgogne helt uden tilsat svovl.

Fred arbejdede gennem mange år som ”courtier” i Bourgogne (mellemmanden der formidler kontakten mellem vinbønder og négocianthuse), hvilket har givet ham et imponerende netværk og har opbygget et mangeårigt tillidsforhold til de bønder, han køber druer fra. Det sikrer ham kontinuitet fra år til år og druer af uhørt høj kvalitet. Fred er desuden oprindeligt uddannet inden for mejeriproduktion og har taget præcisionen og hygiejnestandarderne fra dette fag med sig ind i vinproduktionen i bestræbelserne på at lave vin helt uden brug af svovl.

Hvidvinene presses direkte af hele klaser uden afstilkning og gennemgår gæring og efterfølgende lagring i cementæg eller qvevris uden omrøring af bærmen (batônnage). Rødvinene fremstilles ligeledes altid af hele klaser, der gennemgår en lang men meget skånsom maceration i store åbne træfade uden temperaturstyring (op til 42 dage, forudsat at årgangen tillader det) med efterfølgende lagring i cementæg eller qvevris. Stilen er saftig, levende og umanipuleret. Det er vine, der er meget tilgængelige allerede i deres ungdom, men lagringspotentialet er samtidig ubestrideligt.

Produkter fra Frédéric Cossard