La Sœur Cadette

Bourgogne

Jean og Catherine Montanet har, siden de plantede deres første marker i 1987, været en af hovedkræfterne bag revitaliseringen af Vézelay som vinregion. Projektet begyndte som et ”cave cooperative”, men i 1999 brød Jean ud af kooperativet og dannede Domaine de la Cadette for derigennem at skabe det bedst mulige grundlag for at skabe usminkede vine, der bedst reflekterer terroiret i Vézelay.

I dag driver familien tre separate virksomheder, der alle fremstiller vine efter samme grundprincipper (se også Domaine de la Cadette og Domaine Montanet-Thoden). La Soeur Cadette er deres négociant-hus, hvor de dels vinificerer nogle af deres egne druer, men ligeledes køber druer fra andre bønder, der deler deres samvittighedsfulde tilgang til markarbejdet. I kælderen arbejdes der med minimal intervention inklusive nul klaring og filtrering og absolut minimal tilsætning af svovl ved flaskning.

La Soeur Cadette laver Bourgogner på et virkelig højt niveau, der fortsat kan sælges til menneskelige priser, hvilket er ved at være lidt af en sjældenhed. Vinene er generelt kendetegnet ved elegance, præcision og mineralitet. Mange af cuvéerne ser udelukkende lagring i ståltanke, og for de af vinene, der kommer på barriques, anvendes udelukkende gamle fade.

Produkter fra La Sœur Cadette