Michel Huard

Normandiet

Huard-familien har dybe rødder i regionen Suisse Normande i Normandiet og må betragtes som en absolut stjerne inden for den største Calvados-appellation, AOC Calvados. Jean-Francois Guillouet overtog Michel Huard i 2012, da hans bedstefar, Michel, døde, efter at de to havde arbejdet side om side i 20 år.

Familien har cirka 18.000 træer fordelt på 15 hektar med cirka 20 forskellige æblesorter. Cideren gærer i omkring otte måneder og enkeltdestilleres derefter i et gammelt kolonnedestillationsapparat, hvorefter destillatet lagres i meget gamle fade, både store foudres og mindre fade på 400 liter. En ganske stor del af produktionen flaskes som enkeltårgang, og hele produktionen flaskes til ordre, da familien ønsker at deres Calvados lagrer på fad helt frem til salgsøjeblikket.

Glem alt om rustik og sprittet Calvados, der glimrer mest ved sin evne til at kradse i halsen og slå bunden ud af maven. Michel Huard fremstiller enormt afbalanceret Calvados, der på en gang udviser stor kompleksitet og samtidig er særdeles blød og letdrikkelig.

Produkter fra Michel Huard