Giovanni Canonica

Piemonte

Giovanni Canonica driver et lille agriturismo i hjertet af Barolo, hvor han i kælderen desuden fremstiller Barolo af den gamle skole fra marken Paiagallo, der ligger lige over Barolo by. Giovanni er den eneste, der fremstiller denne mark som en enkeltmarksvin, og da han kun besidder 1,5 hektar, er der tale om en ganske mikroskopisk produktion, der dog siden 2012 er hjulpet en smule på vej af en ny mindre markbesiddelse i kommunen Grinzane Cavour.

I mange år har Canonica været en af Barolos bedst bevarede hemmeligheder, men den uhørt høje kvalitet af hans vine, kombineret med en meget sympatisk prissætning, har i de seneste år gjort hans vine til nogen af Piemontes mest eftertragtede blandt kendere.

Baroloen fremstilles med lang maceration på fiberglastank (30-40 dage), efterfølgende lagring på store egefade og absolut minimal svovl under hele processen. Stilen er klassisk Barolo af den gamle skole, men altid med helt uimodståelige og indsmigrende aromaer, enorm elegance og med et element af vildskab, som følge af Giovanni Canonicas meget sparsomme brug af svovl og hands-off tilgang til vinifikationen, der løfter hans vine op på et niveau, hvor de færreste producenter kan være med.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.