Agricola Gaia

Piemonte

Agricola Gaia er opstået i et samarbejde mellem Gianluca Ravizza og Eric Narioo (Les Caves Pyrene) og hører til i det bakkede landskab i Monferrato i Piemonte. Landbruget omfattede oprindeligt kun frugtplantager med æbler og stenfrugter på sine 30 hektar, men huser nu også vinmarker på de højereliggende skråninger, der er omgivet af skov.

Marken med Barbara, som er over et århundrede gammel, kaldes La Tina og huser i dag stokke på over 30 år, som ellers har været overladt til sig selv i 15 år. Derudover findes der også marker med de lokale sorter Grignolino, Baratuciat og Slarina. Brich betyder toppen af bakken på piemontesisk og hentyder selvfølgelig til markernes placering i højderne med frugtplantagen og dets naturlige økosystem under sig.

Vinifikationen følger en helt gammeldags fremgangsmåde herunder gæring og lagring i cementtank. Derudover gøres der kun brug af naturligt forekommende gær, ingen klaring eller filtrering og minimalt med svovl inden flaskning for at stabilisere vinen. Med en stil der er frugtdrevet, ren og præcis, taler vinen til langt de fleste og giver samtidig rigtigt meget for pengene.

Produkter fra Agricola Gaia