Christophe Mignon

Champagne

Pinot Meunier betragtes af nogle stadig som en rustik og endimensionel drue sammenlignet med Pinot Noir og Chardonnay. Men Pinot Meunier trives i lerjorden i Marne, der er rig på 90 millioner år gamle kalkholdige sedimenter. De fleste vil derfor blive omvendt, når de smager Meunier-baserede champagner på højeste niveau fra Christophe Mignon og andre producenter i området som Jérôme Prevost, Aurélien Laherte og Raphaël Bérêche.

Christophe Mignon er vinbonde på femte generation i Festigny i Vallée de la Marne på et domaine, der kan dateres tilbage til 1882. Vinmarkerne blev plantet af hans farfar og fordeler sig i dag på over 30 parceller, mellem Festigny og Le Breuil, hvor også sjette generation tager del i arbejdet. Marne er kendt for sin store forekomst af Pinot Meunier, og de udgør da også 90% af Christophes druer, hvor de sidste 10% udgøres af Pinot Noir og Chardonnay.

Christophe arbejder ud fra biodynamiske principper, er ekstremt koncentreret i marken og har i 20 år fulgt månekalenderen i sit arbejde i kælderen, hvor også brugen af svovl er begrænset. Han stræber efter at høste på det optimale tidspunkt for at undgå at bruge dosage til andengæringen på flaske, som det ellers hører sig hjemme i Champagne. En langsom gæring medfører små og elegante bobler og for at optimere denne proces, bliver champagnens, flaskernes og kælderens temperatur omhyggeligt konkrolleret og kølet på naturlig vis ved hjælp af vejrforholdene. Det minutiøse arbejde frembringer champagner, der er bemærkelsesværdigt præcise i udtrykket.

Produkter fra Christophe Mignon