Jonas Dostert

Mosel

Jonas Dostert er en både ekstremt talentfuld, energisk og passioneret ung mand, der går sine egne veje i et område, hvor man sjældent finder markarbejde på hans niveau, ligesom han arbejder uden unødig indblanding i kælderen. Resultatet er levende og sprælske energibomber, som man først og fremmest har lyst til at drikke i store slurke, men som samtidig har et præg af præcision og seriøsitet over sig.

Jonas Dostert hører til i Nittel i Obermosel et stenkast fra Luxembourg på den anden side af Moselfloden, hvor han på sine beskedne 2,7 hektar med den største sans for detaljen passer og plejer sin Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Noir og ikke mindst den lokale drue Elbling. Det er en drue med høj syre og lav alkohol, som i de rette hænder besidder et enormt potentiale, og som vi kan konstatere, at han fuldt formår at indfri. Jonas har desuden tidligere arbejdet for Domaine Leflaive, hvor han får de fleste af sine brugte Bourgogne-fade fra, og som han i øvrigt ser som det perfekte match til Elbling.

Ambitionerne er ikke til at tage fejl af, men selvom Jonas Dostert siden starten i 2018 har haft en klar vision for sit projekt, er han stadig i gang med at lære sit kalkstensterroir endnu bedre at kende og derigennem også, hvordan han ønsker, at vinene skal tage sig ud. Med andre ord er Jonas Dostert først lige begyndt, og selvom niveauet allerede er tårnhøjt, er vi overbeviste om, at der er endnu større ting i vente for denne unge ildsjæl.

Produkter fra Jonas Dostert