Domaine de la Cadette

Bourgogne

Jean og Catherine Montanet har, siden de plantede deres første marker i 1987, været en af hovedkræfterne bag revitaliseringen af Vézelay som vinregion. Projektet begyndte som et ”cave cooperative”, men i 1999 brød Jean ud af kooperativet og dannede Domaine de la Cadette for derigennem at skabe det bedst mulige grundlag for at skabe usminkede vine, der bedst reflekterer terroiret i Vézelay.

I dag driver familien tre separate virksomheder, der alle fremstiller vine efter samme grundprincipper (se også La Sœur Cadette og Domaine Montanet-Thoden). Domaine de la Cadette drives i dag af sønnen Valentin, og han viderefører den filosofi, der blev grundlagt af sine forældre. Økologi i marken, minimal intervention i kælderen, nul klaring og filtrering og absolut minimal tilsætning af svovl ved flaskning.

Det er Bourgogne på virkelig højt niveau, der fortsat kan sælges til menneskelige priser, hvilket er ved at være lidt af en sjældenhed for området. Vinene er generelt kendetegnet ved elegance, præcision og mineralitet. Mange af cuvéerne ser udelukkende lagring i ståltanke, og for de af vinene, der kommer på barriques, anvendes udelukkende gamle fade.

Produkter fra Domaine de la Cadette