Antoine Petitprez

Bourgogne

Antoine Petitprez’ vine er kræs for kendere og Bourgogne på et tordnende højt niveau. Langt størstedelen af hans beskedne produktion sælges på toprestauranter i Frankrig, og alligevel har han i mere end ti år formået at flyve stort set ubemærket under radaren i resten af verdenen. En imponerende præstation i betragtning af hvor hurtigt rygtet almindeligvis spredes med alt, der vedrører Bourgogne.

Men Antoine har aldrig gjort et stort nummer ud af at markedsføre sine vine. Han er hardcore terroir-nørd med en forskningsmæssig baggrund, og han bruger alt sin tid i marken. Han fungerer som konsulent for en imponerende liste af domainer i Bourgogne, herunder blandt andet Meo Camuzet, JJ Confuron, Liger-Belair, Bruno Clavelier og Domaine Dujac. Antoine leverer sin ekspertise om alt, der relaterer sig til markarbejdet, og til gengæld får han adgang til at købe druer fra selvsamme marker. På denne vis har han opbygget sig et netværk, der giver ham adgang til druer af uhørt høj kvalitet fra en lang række unikke terroirs.

I sin beskedne kælder i hjertet af Pommard vinificerer Antoine Petitprez sine vine efter alle kunstens regler. Hele klaser, skånsom ekstraktion, spontangæring, altid kun brugte fade, nul klaring og filtrering og nul tilsat svovl. Det er vine med stor lethed og elegance, men samtidig med dyb koncentration og altid sitrende af energi. Man fornemmer en vildskab i vinene, men samtidig er de enormt præcise og stabile i glasset.

Produkter fra Antoine Petitprez