Racines Rebelles

Moselle

Kaja Kohv er uddannet sommelier fra Estland, men efter en afstikker til Australien tog hun arbejde i fem år i Moselle i Luxembourg. Det er da også netop her, at hun i 2020 besluttede sig for at påbegynde sit eget projekt, der ligger klos op ad Obermosel, under navnet Racines Rebelles. Kaja har hverken en uddannelse i vitikultur eller er blevet født ind i en vinfamilie, men alligevel er hendes drøm blevet til virkelighed via en god blanding passion, dedikation og Rebelske Rødder. Vi er både vildt imponerede over det tårnhøje niveau hun har anlagt fra starten samt at få mulighed for at arbejde med vin fra lille Luxembourg.

Racines Rebelles råder over beskedne 0,8 hektar lejede marker, der er under biodynamisk og økologisk omlægning. Stokkene på 25-40 år står på de stejle skråninger i Grevenmacher og Dreiborn med den lokale sort Elbling samt Riesling og Pinot Blanc. Jordbunden består af ren kalksten. Udover vin fremstilles der også cider fra en 100 år gammel æbleplantage, der aldrig har set skyggen af sprøjtemidler. Samtidig hjælper plantagen med at øge områdets biodiversitet til gavn for vinmarkerne, ligesom en lang række planter benyttes til at styrke vinstokkenes naturlige forsvar ved hjælp af biodynamiske metoder. Det altoverskyggende formål er at skabe så sunde druer som overhovedet muligt for at minimere indblandingen under vinifikationen.

Udover den non-interventionistiske tilgang benytter Kaja gamle akacie- og egetræsfade samt rustfrit stål for at lade kalkstenens rene mineralitet skinne igennem. Kun en smule svovl tilsættes inden flaskning for at stabilisere vinen. I alt fremstiller Kaja få tusinde flasker årligt, men hun gør det med et klart sigte og et enormt fokus i både mark og kælder. Racines Rebelles fremstiller lette og levende terroirvine med en tydelig mineralitet, kompleksitet og en vis kvindelig elegance.

Produkter fra Racines Rebelles