Bodega Frontio

Arribes

I 2016 besluttede Thyge Benned Jensen sig for noget af en omvæltning. Han sagde sit job op hos Maersk i København og flyttede til Spanien – nærmere bestemt Fermoselle i Arribes ved den portugisiske grænse – for at begynde at lave vin. Bodega Frontio ligger meget langt ude på landet, men området trak i Thyge – eller Chus som han kaldes af de lokale – da der findes druesorter, som er unikke for området, en høj beliggenhed (650-750 meter), granit som undergrund, ligesom markerne er til at betale.

Lidt efter lidt har han derfor overtaget flere og flere marker fra de lokale – hvor nogle af dem er over 100 år gamle. Thyge har været igennem alverdens udfordringer som nystartet vinbonde både med at forstå den lokale kultur og dialekt, ligesom naturens luner svinger mellem både frost og ekstreme varmegrader i løbet af året.

Men udfordringerne medfører ikke, at han falder for fristelsen til at springe over, hvor gærdet er lavest. Han insisterer på at arbejde økologisk i marken, høste og sortere i hånden og i det hele taget at have en naturlig tilgang i Bodega Frontios 200 år gamle kælder (bodega). Gæringen sker spontant, og der tilsættes intet foruden en minimal mængde svovl, hvis det overhovedet findes nødvendigt. Modsat naboerne gør han desuden gerne brug af hele klaser for at give mere kompleksitet til vinene.

Produkter fra Bodega Frontio