Les Vignes de Babass

Loire

Sébastien Dervieux – Babass blandt venner – startede i 2001 Domaine des Griottes sammen med Patrick Desplats og blev dermed blandt de første pionérer i Loire (og i Frankrig) til at producere vin uden brug af svovl og andre tilsætningsstoffer. I 2011 gik de to hvert til sit, og i dag fortsætter Babass med at lave vine under sit eget navn i Beaulieu-sur-Layon syd for Angers.

Babass – som i øvrigt er gammel rockmusiker, hvilket forklarer navnene på vinene Roc Cab og Groll ’n Roll – bruger det meste af tiden i vinmarkerne. Her gror der Cabernet Franc, Grolleau, Gamay og Chenin Blanc, som for de flestes tilfælde daterer sig til 1955-1960 og står på en jord af ler, sandsten og skifer.

Vinene bliver lavet i en delvist åben lade, der konstant er udsat for vind, vejr og temperaturudsving. Babass blander sig så lidt som muligt, lader vinen spontangære og tilsætter absolut ingenting. Det betyder dog på ingen måde, at vinen er overladt til sig selv og tilfældighederne. Produktionen baserer sig nemlig på en enormt stor indsigt og erfaring i mark og kælder, hvor alle beslutninger sker efter nøje overvejelser. Les Vignes de Babass er vine, der er frie, utæmmede, levende og saftige, men samtidig lavet med høj præcision.

Produkter fra Les Vignes de Babass