Arnaud Combier

Beaujolais

Efter at have studeret vitikultur i Beaune arbejdede Arnaud Combier i flere år i Bourgogne og Chablis. I 1998 fik han muligheden for at overtage sin bedstefars domaine i Bourgogne og gjorde dermed brug af sin store erfaring til at være blandt de første til at lave vin med minimal intervention i området. I over 10 år lavede han fyldige og levende hvide Bourgogner, som vi havde fornøjelsen af at importere til det danske marked. Efter bedstefarens død valgte familien dog at overtage hans domaine, hvorefter Arnaud blandt andet arbejdede med at konvertere marker i Beaujolais til økologi.

Trangen til at lave sin egen vin var dog så stor, at Arnaud Combier i dag både er en del af Domaine des Moriers i Beaujolais, samtidig med at han frigiver vine under sit eget navn fra købte druer. Her samarbejder han med bønder, der dyrker Chardonnay, Pinot noir og Gamay fra marker, der enten er certificeret økologiske eller under konvertering.

Det er vin med minimal intervention, hvorfor der heller ikke tilsættes svovl under vinifikationen. I det hele taget tilpasser Arnaud konstant sine teknikker for at opnå vine, der byder på stor friskhed og emmer af personlighed. Nok er vinene umanipulerede, men de er rene, præcise og endda burgundiske i udtrykket. Det er tydeligt, at Arnaud har kolossal erfaring, og at han ved, hvad han laver i kælderen. Arnaud selv er heller ikke bleg for at sige, at målet er at lave vin, hvor man får meget for pengene.

Produkter fra Arnaud Combier