Podere Pradarolo

Emilia-Romagna

Man finder Podere Pradarolo i Emilia-Romagna på de smukke bakker i Ceno-dalen vest for Parma. Carretti-familien overtog gården i 1972 og begyndte fra 1989 gradvist at overgå til vinproduktion, som området historisk set også havde budt på.

Alberto Carretti og Claudia Iannelli tager sig i dag af fremstillingen af vin, hvor det er især Alberto, der har en fortid som mejeriteknolog, der er drivkraften bag filosofien. Hans baggrund har givet ham en ballast til at tage nogle både afklarede og kompromisløse valg omkring, hvilken vej han vil gå for at producere vin, der er naturlig, original og afspejler terroiret.

Markerne, hvor de ældste blev plantet i 1990, huser udelukkende oprindelige lokale sorter som Malvasia, Barbera og Termarina. I kælderen bruges der kun naturgær, ligesom der arbejdes med lange macerationstider (udblødning af vinen sammen med drueskallerne for at udtrække farvestoffer, tanniner og smagsstoffer) for rød- og orangevinene. Podere Pradarolo laver levende, aromatiske og læskende vine, men med struktur og præcision, og selvom Alberto har en naturlig tilgang til vinproduktionen, bruges det aldrig som en undskyldning for at lave vine, der stikker af eller er ude af balance.

Produkter fra Podere Pradarolo