Santini

Bourgogne

Chris Santini er amerikaner med franske aner og arbejder til daglig som indkøber for den amerikanske vinimportør Kermit Lynch på deres kontor i Beaune. Før han landede den stilling, har han arbejdet på en række forskellige vingårde i Frankrig og har ligeledes læst ønologi i Beaune.

Hans kælder i hjertet af Auxey-Duresses huser ikke blot hans egen produktion, men har ligeledes fungeret som kælder for en række andre producenter siden han flyttede ind i 2016. Således har både Domaine Dandelion, Vin Noé og Bastian Wolber tidligere vinificeret deres vine i kælderen i Auxey-Duresses.

Chris køber alle sine druer, men hans mange kontakter i området har givet ham adgang til virkelig godt druemateriale. Målet er at lave uhøjtidelige og saftige vine, og Chris prioriterer altid kvaliteten af markarbejdet over at købe druer fra en prestigefuld appellation.

Over de seneste par årgange har Chris fundet en tydelig og veldefineret stil, der baserer sig på “flottaison” teknikken, som nok er bedst kendt fra Daniel Sage. En andel af druerne presses direkte ved høst, og den resterende druemængde tilsættes som hele drueklaser til mosten, som herved får en skånsom infusion uden særlig meget ekstraktion af hverken farve eller tannin. Ligeledes har han fuldkommen droppet brugen af fad, så alle vine lagrer udelukkende på ståltanke. Brug af pumpe undgås, der er nul klaring og filtrering, ligesom svovl kun tilsættes i minimal dosis ved flaskning.

Resultatet er en række utroligt letdrikkelige og fornøjelige vine, der fornemmes umanipulerede men samtidig rene og præcise.

Produkter fra Santini