Clément Poirel

Loire

I 2020 overtog Clément Poirel to hektar marker fra ingen andre end Jean-Francois Chéné (La Coulée d’Ambrosia), som indtil sin sidste årgang 2018 lavede vin i Beaulieu-sur-Layon. Når det var bedst, var det blandt det absolut bedste vin i Loire, hvilket både siger noget om Jean-Francois’ evner som vinmager, men så sandelig også om kvaliteten af markerne.

Og nu er det altså Clément Poirel, som har taget stafetten og fremstiller vin fra markerne og den samme kælder i det sydlige Anjou, hvilket han rent ud sagt gør ekstremt godt. Han har formået at finde sin egen stil, der både emmer af friskhed og vitalitet, men samtidig besidder en enorm seriøsitet og underliggende kompleksitet. De røde på Cabernet Franc og Grolleau er lave i alkohol og saftige i udtrykket, mens hans fremragende Chenin, der ligger to år på fad, er fyldig og seriøs i stilen. Clément topper desuden sine fade op, så hvidvinene modsat sin forgænger ikke bliver oxidative.

Clément Poirel er i øvrigt dybt optaget af samspillet mellem menneske, jord og natur, hvilket afføder et særdeles fokuseret arbejde i markerne. Her lader han sig guide af biodynamiske principper med respekt for naturens cyklus, ligesom det i øvrigt var tilfældet med forgængeren. I kælderen fortsætter vinifikationen i samme spor med så lidt indblanding som muligt for at lade druerne og deres terroir komme til udtryk på bedst mulig vis.

Produkter fra Clément Poirel