Charles Lachaux

Bourgogne

Unge Charles Lachaux står i spidsen for Domaine Arnoux-Lachaux og har på ganske få år – med sikker hånd og stålsat vilje – gennemført store ændringer i marken og kælderen med meget overbevisende resultater. Sideløbende startede han i 2018 et négociant-projekt i eget navn, der oser af integritet og har fanget vores opmærksomhed fra begyndelsen.

Négociant-projektet opstod, fordi Lachaux-familien har en mark beplantet med Aligoté, hvor de historisk set altid har frasolgt druerne. Charles har benyttet marken som eksperimentarium for sine forbedringer i markarbejdet – kraftigt inspireret af Lalou Bize-Leroy – og når man nu alligevel fremstiller Aligoté-druer af uhørt høj kvalitet, hvorfor så ikke omdanne dem til vin selv? Derudover køber Charles Pinot Noir fra udvalgte parceller, hvor han arbejder tæt sammen med ejerne om at dyrke efter samme principper, som han de seneste år selv har implementeret i egne marker. Udbytterne er ekstremt lave, der arbejdes biodynamisk, beskæringen er ændret, og løvdækket flettes sammen frem for at trimmes, hvilket kræver enormt mange arbejdstimer i marken.

I kælderen hersker samme sans for detalje som i marken. Aligotéen balancerer på imponerende vis fylde og friskhed og udviser grundlæggende bare højt niveau. At Charles har stor respekt for Bize-Leroys håndtering af denne drue er åbenlyst. Hans røde vine er lyse, elegante og raffinerede og bærer præg af, at Charles Lachaux i de seneste år har skruet op for brugen af helklaser, ned for ekstraktionen og ned for brugen af nyt fad, alt imens brugen af svovl holdes på et absolut minimum.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.