Domaine Christian Binner

Alsace

Christian Binner er et fyrtårn i Alsace. Hans vingård ligger i Ammerschwihr tæt ved Colmar og har været i familiens eje siden 1770. I dag ejer familien cirka 11 hektar marker heriblandt parceller på Grand Cru-markerne Kaefferkopf, Schlossberg og Wineck-Schlossberg.

Christian er dybt engageret i sit terroir, sin regions historie og naturlig vinfremstilling, og han har været med til at vise vejen for en hel generation af yngre vinmagere i Alsace, der har taget springet ud i at lave vin uden nogen form for tilsætninger. Markerne dyrkes certificeret økologisk og efter biodynamiske principper, høstudbyttet er lille, og der høstes relativt sent for at opnå fuld modenhed, da det ifølge Christian først er her, at terroiret rigtigt skinner igennem. Vinene spontangærer uden tilsætning af svovl, og der hverken chaptaliseres, klares eller filtreres. Christian Binner laver en række yderst levende vine med stor kompleksitet og aromatisk intensitet.

Frem til 2023 har Christian Binner i øvrigt været engageret i et projekt, hvor han har vejledt unge vinmagere i at fremstille sjove, prisvenlige og læskende vine under navnet Les Vins Pirouettes.

Produkter fra Domaine Christian Binner