Eric Texier

Rhône

Eric Texier har ingen familiemæssig baggrund i vinverdenen, men kommer derimod fra en karriere som ingeniør i atomindustrien. Hans tilgang til at lave vin er præget af en enorm indsigt og teknisk viden, kombineret med en stor respekt for traditionen. Eric er meget kraftigt inspireret af de traditionelle producenter af den helt gamle skole i det nordlige Rhône og er samtidig af den faste overbevisning, at 95% af vinen skabes i marken. Som han selv siger: ”Alt, hvad jeg lærte på ønologiskolen i Bordeaux, er totalt ubrugeligt.” I kælderen foregår vinifikationen uden svovl, men han tilsætter en minimal dosis ved flaskning, hvis han finder det nødvendigt.

Eric Texier laver en bred vifte af vine fra Mâconnais, det nordlige Rhône (bl.a. Côte Rotie) samt sydlige Rhône (bl.a. Châteauneuf du Pape). Ligeledes har han været foregangsmand for genoplivningen af den nærmest glemte appelation Brézème syd for Valence, hvorfra han i dag frembringer meget overbevisende vine på Syrah og Rousanne. Erics vine er først og fremmest tro mod det respektive områdes traditioner, men udviser i de fleste tilfælde stor lethed og elegance.

I et ganske unikt samarbejde med adskillige indbyggere i landsbyen Charnay vinificerer Eric Texier desuden vine under navnet Vignenvie. Vinen lever også videre i familien, hvor sønnen Martin Texier laver sin egen vin i det nordlige Rhône.

Produkter fra Eric Texier