Domaine Cotzé

Pyrenæerne

Energibundtet Wilfried Garcia og hans Domaine Cotzé hører til i Cerdagne i de franske Pyrenæer, der ligger klemt inde mellem Frankrig, Spanien og Andorra. Her har han kastet sig ud i et utroligt ambitiøst projekt, som har gjort ham til indehaver af den højest beliggende vinmark i Frankrig. Den ligger i hele 1340 meters højde, hvor han har plantet Grenache og Carignan, som er kendt for deres hårdførhed, samt Pinot noir, Mondeuse, Gamay, Savagnin og Chardonnay, der alle stammer fra det koldere nord. Markerne blev plantet i 2020, den første høst vil finde sted i 2024, og vi glæder os selvfølgelig enormt.

Indtil da køber Wilfried økologiske druer af nogle venner i det nordlige Roussillon, som han vinificerer i højderne på sit domaine i Cerdagne (som er navnet på plateauet) og frigiver under navnet Transhumància. Navnet stammer fra transhumance, som dækker over det at flytte husdyr fra et sted til et andet afhængigt af årstiden. Ordspillet består derfor i, at Wilfried flytter sig selv og druerne fra Roussillon til Cerdagne. Ambitionerne for Domaine Cotzé rækker i øvrigt ud over vinproduktionen, hvorfor Wilfried har plantet frugthaver med pære- og æbletræer i højderne for også at kunne fremstille juice og cider. I det hele taget har han ambitioner om, at området skal byde på mere end skisport.

I kælderen arbejder Wilfried Garcia med naturgær og så lidt indblanding som muligt med inspiration fra blandt andre Tom Lubbe fra Domaine Matassa, og svovl tilsættes kun, hvis det er absolut nødvendigt.

Produkter fra Domaine Cotzé