Aia Vecchia

Toscana

Aia Vecchia så dagens lys i 2009, da Fabrizio Niccolaini valgte at sælge Massa Vecchia. Idéen var at trække sig tilbage og skabe sit eget mindre men mere personlige projekt. Her bliver der produceret en enkelt vin på Pinot Noir, men også fremstillet ost og grøntsager, ligesom der hører høns og grise til. Formålet er at leve et godt, stille og selvforsynende liv.

Tilgangen til vinproduktionen er den samme som hos Massa Vecchia, hvor Fabrizio kom tilbage i ledelsen i 2019, men de to projekter holdes altså adskilte. Fabrizio har valgt kun at arbejde med Pinot Noir, fordi mikroklimaet i denne del af Toscana ifølge ham er optimalt for druen, selvom det også kræver en hel del arbejde. Selve stokkene står i 700 meters højde, og jorden består af kalksten. Macerationen foregår i hele klaser med naturligt forekommende gær i små stenkar og uden tilsat svovl. Herefter ældes vinen i tre år og i sidste ende bliver det til blot omkring 1000 flasker årligt.

Produkter fra Aia Vecchia