Montesecondo

Toscana

Silvio Messana er oprindeligt fra Toscana, men har tilbragt en stor del af sit voksne liv i New York. I 1999 besluttede han og familien sig for at vende tilbage til landsbyen Cerbaia i Chianti Classico-zonen, hvor hans far i 1963 havde købt en vingård. Indtil da var alle druer blevet solgt til det lokale kooperativ, men med Silvio ved roret, tog produktionen hurtigt en ny og mere ambitiøs retning. År 2000 var hans første Montesecondo-årgang, i 2003 omlagde Silvio fra konventionel dyrkning – kraftigt inspireret af Nicolas Joly – og i 2005 ophørte han helt med at sælge druer fra til kooperativet.

Montesecondo fremstiller klassiske og stilsikre vine, men møder ikke desto mindre jævnlig modstand fra myndighederne, der tilser Chianti Classico, idet hans vine (helt intentionelt) ikke altid lever op til formelle krav om farve, syreniveau etc. Resultatet er blevet, at han i dag kun flasker én vin som Chianti Classico og lader resten af vinene flaske som IGT Toscana.

I kælderen arbejdes der med spontangæring, nul nyt fad og ingen klaring eller filtrering. Svovl tilsættes kun i meget lille dosis umiddelbart inden flaskning, hvis det findes nødvendigt.

Produkter fra Montesecondo