Château le Puy

Bordeaux

Château le Puy ligger på højre bred i Bordeaux tæt ved Saint-Emilion og er ejet af Amoreau-familien, der i dag dyrker markerne på 14. generation. Slottet er ikke klassificeret, da det ligger i yder-appellationen Côtes de Francs, der ligger på samme plateau som Saint-Emilion og Pomerol.

Château le Puy er lidt af en anomali for Bordeaux, idet domainet er fuldt økologisk certificeret og kompromisløst har implementeret biodynamiske principper i såvel mark- som kælderarbejde. I dag råder familien over 51 hektar primært beplantet med Merlot og med mindre besiddelser af Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Carmenère og Semillon.

I kælderen er spontangæring, nul klaring og filtrering samt nul tilsætning af svovl en selvfølge. Vinene fremstår klassiske og knivskarpe, men alligevel med en uhørt lethed og elegance som følge af en insisteren på at gå sine egne veje uden skelen til Parker-points. Det er vine med en meget umiddelbar tilgængelighed i deres ungdom, men som samtidig lagrer fænomenalt i mange årtier.

Produkter fra Château le Puy