Fabio Gea

Piemonte

Man skal stå tidligt op og spidse ører, hvis man skal følge med Fabio Gea, når han først begynder at tale. Han er oprindeligt geolog af uddannelse og har rejst kloden tynd for at studere landbrug og jordbundsforhold, men hans verdensbillede er et konstant kaos af nye idéer og besynderlige indfald balancerende et sted mellem genialitet og vanvid.

Fabio er hverken økolog eller biodynamiker, men har gradvist udviklet sin egen sensitivitet og tilgang i markerne, kraftigt inspireret af Masanobu Fukuoka. Kælderarbejdet er lavteknologisk, manuelt og umiskendeligt Fabio. Rustfrit stål er gradvist udfaset til fordel for keramik, glas, cement og træ. Ingen temperaturstyring, kulturgær, klaring eller filtrering, og tilsætning af svovl udelades helt for en stor del af hans cuvéer.

Hans første årgang var 2009, og selvom Fabio Gea fortsat er relativt ukendt i lokalområdet, er han på rekordtid blevet et ikon uden for landets grænser – og med rette! Kvaliteten er uomtvistelig og vinene er på en gang både respektfulde for traditionen og ekstremt grænsesøgende.

Produkter fra Fabio Gea