Vinyer de la Ruca

Rousillon

Manuel Di Vecchi Staraz kommer oprindeligt fra Toscana, men har slået sig ned i Banyuls-sur-Mer tæt ved Middelhavet, hvor han med Vinyer de la Ruca har skabt det nok mest kompromisløse projekt inden for vinfremstilling, vi nogensinde har set. Det er ikke så meget blot en bæredygtig vinproduktion som en praktisk realisering af en samlet vision for, hvad naturlig vin – og en dertilhørende livsform – bør være:

Ældgamle, fritstående Grenache Noir-stokke med ekstremt lavt udbytte, frit græssende får på markerne, månefaser, nul maskiner, kun håndkraft og muldyr, violinspil for druerne, afstilkning i hånden, fodtrampning af ballerinaer, spontangæring og naturligvis nul klaring, filtrering eller svovl. Og når man nu alligevel er i gang, hvorfor så ikke få en catalansk glaspuster til at mundblæse størstedelen af flaskerne.

Man kunne næsten foranlediges til at tro, at det hele var lidt for meget af det gode, hvis det ikke lige var fordi, at vinen er så overbevisende vellavet og fornøjelig at drikke. Vinyer de la Ruca fremstiller cirka 2.000 flasker om året, som er langt fra billige. Men med de mange benspænd, som Manuel har sat op for sig selv og hans insisteren på ikke at gå på kompromis med noget som helst, giver det hele alligevel mening.

Produkter fra Vinyer de la Ruca