Brice Martin

Bourgogne

Så lykkedes det endelig! Bourgogne-producenten Brice Martins nærmest uopdrivelige vine er endelig i Danmark. Og hvis du undrer dig over aldrig at have hørt om ham før, så er det ikke så underligt.

Brice er en ydmyg mand med begge ben på jorden, som vi har talt med i årevis, og som har taget imod os med åbne arme, når vi har besøgt ham. Men vi har måttet vente længe på, at tiden var moden til, at vi kunne få del i hans ekstremt lille produktion på kun 2.000 flasker om året. Det skete endelig med årgang 2022, da Brice pludselig skrev og spurgte, om vi fortsat var interesserede i hans vine, og vi føler os både taknemmelige og privilegerede over nu at have fået dem hjem til det danske marked.

Vinproduktionen er ikke Brices levebrød, men derimod en sidegesjæft til hans egentlige arbejde i marken hos Jean-Marc Millot i Nuits-Saint-Georges. Og det er faktisk ikke helt tosset, for det giver Brice frihed til at lave præcis den vin, som han har lyst til uden at skele til andres forventninger og markedets efterspørgsel. Brice ejer blot omkring 0,5 hektar, fordelt på flere små parceller i Côte de Nuits, der dyrkes med kæmpe indsigt og præcision. I kælderen i Comblanchien er opskriften helklasegæring, efterfølgende lagring i gamle barriques, nul svovl under vinifikation og lagring og blot en mikrodose på max 15 mg/l ved flaskning. For hans mest sjældne cuvée Damacana er hver enkelt drue klippet fra stilken med saks, har macereret i to måneder og er efterfølgende lagret på dame-jeanne.

Brice Martin går for de fleste helt under radaren på grund af den meget beskedne produktion, men tag ikke fejl – vi har at gøre med en perle i Bourgogne, der laver ekstremt vellavet og gennemført vin. Stilen er seriøs med en god portion koncentration, men samtidig saftigt og fuldstændigt rent og balanceret.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.