Laurence & Rémi Dufaitre

Beaujolais

Laurence og Rémi Dufaitre grundlagde i 2010 Domaine de Botheland i Saint-Étienne-des-Oullières i det sydlige Beaujolais, hvor Brouilly-appellationen møder Beaujolais-Villages. Allerede i 2006 begyndte de at opkøbe vinmarker i Brouilly og Côte de Brouilly, og markerne har været dyrket med stor indsigt og omhu fra domainets begyndelse.

Det var dog først i 2010, at de mente, at druerne var af en så høj kvalitet, at de kunne lave den type vin, de ønskede, så druerne blev solgt til det lokale kooperativ de første år. I kælderen arbejdes der med hele drueklaser, macération carbonique i store cementtanke, ingen kulturgær, klaring eller filtrering. Remí bestræber sig på en ekstremt skånsom ekstraktion, hvor han har så lidt fri most i tanken som overhovedet mulig.

I mange årgangen flaskes der helt uden tilsat svovl, og hvis ikke årgangen tillader dette, tilsættes svovl kun i ekstremt små doser lige inden flaskning. Laurence og Rémi Dufaitres vine er generelt kendetegnet ved stor lethed og finesse. Det er seriøs vin med masser af dybde og kompleksitet, men altid leveret i en ekstremt letdrikkelig og læskende indpakning.

Produkter fra Laurence & Rémi Dufaitre