Pierre Gröger

Alsace

Pierre Gröger har en fortid som bistro-ejer af Chez Cézanne i Colmar, ligesom han har arbejdet for Zind Humbrecht og har sin daglige gang hos Bruno Schueller i Husseren-les-Châteux. Hans eget projekt blev til virkelighed i 2020, da han arvede beskedne 0,3 hektar marker med Riesling fordelt mellem Hattstatt og Obersmorschwihr. Hvor hans forældre leverede druerne til et kooperativ frem til deres pension, så Pierre det til gengæld som en mulighed for at lave sin egen vin som et sideprojekt. Men selvom der er tale om en fuldstændig mikroskopisk produktion, er tilgangen enormt seriøs og bygger på Bruno Schuellers metoder inklusiv et omfattende og tidskrævende markarbejde.

Resultatet er et druemateriale af utrolig høj kvalitet, som giver de bedste betingelser for, at Pierre kan arbejde uden tilsat svovl og med minimal intervention i kælderen. Pierre Gröger fremstiller levende og komplet usminket vin, hvis præcision samtidig afslører en erfaren vinbonde, der ved, hvad han laver.

Produkter fra Pierre Gröger