Petterino
Brødrene Marco og Giancarlo Petterino laver vin af den gamle skole i hjertet af Gattinara i Alto Piemonte lige ved Sesia-floden. Her er jordbunden rig på mineraler på grund af stenaflejringer fra Monte Rosa (de nærliggende alper), som giver jorden dens typisk rødlige nuance og vinene sin mineralitet.
Marco og Giancarlo arbejder kun med Nebbiolo (kaldet Spanna i området) fra tre små marker i Permolone, Castelle og Guardie på i alt 2,5 hektar. Siden 1982 har der derfor været tale om en nærmest mikroskopisk produktion.
Vinfremstillingen er ganske traditionel for området. Druerne høstes i hånden, og gæringen varer i omkring 15 dage, hvorefter vinen overføres til 25 hektoliter botti i tre år efterfulgt af minimum seks måneder i rustfri stål for at klare naturligt før aftapning. De seneste årgange har derfor også fået betegnelsen Riserva. Rent faktisk frigiver Petterino sine vine meget senere end andre producenter i området. Normalt sker det ni til ti år efter høsten, men ikke nødvendigvis i kronologisk rækkefølge. Vinene er åbne og tilgængelige, når de bliver frigivet, men har potentiale til at udvikle sig i de næste 10-15 år.
Petterinos vine er klassiske eksempler på vin fra Gattinara i den nordlige del af Piemonte. Stilen er elegant og aromatisk, men viser samtidig den florale side af Nebbiolo.
Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden
Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.