Léonard Dietrich

Alsace

Vin er ikke nogen ny ting for unge Léonard Dietrich, og faktisk kan Dietrich-familien dateres helt tilbage til 1600-tallet, hvor de stadig hører til i den lille by ved foden af Vogeserne, Dambach-La-Ville.

Efter at have arbejdet for familien i adskillige år og samtidig gennemført flere vinstudier, tog Léonard ud i verden. Men trangen til at lave sin egen vin trak i ham, og i 2020 kunne han således frigive sin første årgang, som også var den, der begejstrede os i en sådan grad, at vi ikke var i tvivl om hans talent. Mængderne er dog desværre små grundet den minimale produktion samt store lokale efterspørgsel.

Léonard besidder to hektar omkring Dambach-La-Ville, som blandt andet tæller markerne Grand Cru Frankstein, Frauenberg & Breitstein. Her prioriteres biodiversitet og biodynamik i høj grad, og Léonard planter således træer, sår blomster og er i gang med at lære at bruge hest i marken. De seneste par år har han arbejdet hos Patrick Meyer i nabobyen Nothalten, som har givet ham en dyb forståelse for dyrkningen af markerne og processerne i kælderen.

Léonard Dietrich er en ung og hårdtarbejdende vinbonde med et sublimt markarbejde og en stor forståelse for sit terroir. Vinene er dybe, seriøse og besidder en kæmpe nerve. Udover at lave vin fra egne marker, laver han også vine fra købte druer. Her er målet omvendt at lave lette og saftige vine, som man ikke behøver at dvæle alt for meget over, men som ryger overraskende hurtigt ned.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.